Ferenc Péter a câștigat cursa pentru președinția Consiliului Județean cu 37% din voturi, la distanță considerabilă fața de Dumitrița Gliga (PSD), 22%. La Consiliul Județean, UDMR a avut 36% din voturi, PSD 23% și PNL 21%.

La Primăria Municipiului Târgu Mureș,  Soos Zoltan a obținut 41% din voturi, fiind urmat de Florea Dorin 30% și Pop Cosmin-Adrian, 13%.

Prezența la vot:

 

 

Pentru Consiliul Județean Mureș candidează în acest an nouă partide, iar opt dintre ele au propus și câte un candidat pentru funcția de președinte al acestuia.

La nivelul Municipiului Târgu Mureș, sunt opt candidați la funcția de primar, cinci dintre ei independenți.

La alegerile locale din septembrie 2020 au votat 49,4% din cei 479 de mii de cetățeni cu drept de vot înregistrați pe listele permanente din Județul Mureș, iar în Municipiul Târgu Mureș, unde erau înregistrați 124 de mii de votanți, prezența a fost de 46,3%. În schimb, la alegerile europene din mai 2019, prezența a fost de 49,3% la nivelul județului și de 55,5% în Municipiul Târgu Mureș.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday