Virgiliu Nanu a câștigat cursa pentru președinția Consiliului Județean cu 35,2% din voturi, la o distanță considerabilă în fața lui Iulian Dumitrescu (PNL), 27%, și Axinia Adrian-George (11%). În cursa pentru Consiliul Județean Ploiești, Alianța Electorală PSD-PUSL (30,83%) și PNL (30,43%) se află la mică distanță de voturi.

La Primăria Municipiului Ploiești, Polițeanu Mihai-Laurențiu conduce cu 25% dintre voturi, fiind urmat de Nica Bogdan-Cristian, PNL, (20%) și Volosevici Andrei-Liviu, PSD, (19,6%).

Prezența la vot:

Pentru Consiliul Județean Prahova candidează în acest an nouă partide, dintre opt au propus candidați pentru funcția de președinte al acestuia.

La nivelul Municipiului Ploiești, sunt zece candidați la funcția de primar, dintre care nouă propuși de partide și un candidat independent.

La alegerile locale din septembrie 2020 au votat 48% din cei 654 de mii de cetățeni cu drept de vot înregistrați pe listele permanente din Județul Prahova, iar în Ploiești, unde sunt înregistrați 188 de mii de votanți, prezența a fost de 33,5%. În schimb, la alegerile europene din mai 2019, prezența a fost de 52,1% la nivelul județului și de 52,2% în Ploiești.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday