Simonis Alfred-Robert a câștigat cursa pentru președinția Consiliului Județean cu 41% din voturi, iar Nica Alin-Adrian a obținut 37%. În cadrul Consiliului Județean, Alianța Electorală PSD PNL s-a impus cu 44% din voturi, urmată de ADU cu 26%.

La Primăria Municipiului Timișoara, Fritz Dominic Samuel (PNL) a câștigat un nou mandat, obținând 49%, iar Nicolae Robu (Alianța Electorală PSD PNL) 37%.

Prezența la vot:

Pentru Consiliul Județean Timiș candidează în acest an 11 partide, iar șapte dintre ele au propus și câte un candidat pentru funcția de președinte al acestuia.

La nivelul Municipiului Timișoara, sunt zece candidați la funcția de primar, dintre care opt propuși de partide și doi candidați independenți.


La alegerile locale din septembrie 2020 au votat 43,2% din cei 631 mii de cetățeni cu drept de vot înregistrați pe listele permanente din Județul Timiș, iar în Timișoara, unde sunt înregistrați 275 de mii de votanți, prezența a fost de 33,9%. În schimb, la alegerile europene din mai 2019, prezența a fost de 53% la nivelul județului și de 56,8% în Timișoara.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday