Alin Tișe (PNL) a obținut 39% din voturi și a câștigat cursa pentru președinția Consiliului Județean. El a fost urmat de candidatul PSD, Alexandru Cordoș, cu 16%. La Consiliul Județean, liberalii au avut 32% din voturi, social-democrații 19%, UDMR 15%, iar Alianța Dreapta Unită 13%.

La primăria Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc (PNL) a obținut 43% din voturi, fiind urmat de candidatul independent Ioan Sărmaș (28%) și Emese Olah, UDMR (9%).

Pentru Consiliul Județean Cluj candidează în acest an zece partide, iar șase dintre ele au propus și câte un candidat pentru funcția de președinte al acestuia.

La nivelul Municipiului Cluj Napoca, sunt zece candidați la funcția de primar, dintre care opt propuși de partide și doi candidați independenți.

La alegerile locale din septembrie 2020 au votat 42,9% dintre cei 618 mii de cetățeni cu drept de vot înregistrați pe listele permanente din Județul Cluj, iar în Municipiul Cluj-Napoca, unde sunt înregistrați 279 de mii de votanți, prezența a fost de 35,5%. În schimb, la alegerile europene din mai 2019, prezența a fost de 61% la nivelul județului și de 69% în Municipiul Cluj-Napoca.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday