Ed Power, jurnalist irlandez specializat pe muzică, filme și elemente ale culturii pop, scrie despre “House of the Dragon” că întoarce privitorii la un amestec de sânge, nuditate și infanticid, așa cum aceștia au fost obișnuiți să vadă în seria originală, “Game of Thrones”. Astfel, deși divertismentul a luat o turnură către prudență, în ultimul deceniu, acest lucru nu este valabil și în Westeros, observă Power. 

Cel de-al doilea sezon al “House of the Dragon” plasează telespectatorii în plină acțiune, în timpul războiului dintre cele Șapte Regate. Personajele principale, cândva prietene, sunt acum dușmani înverșunați, fiecare conducând o facțiune cu pretenții la tronul din Westeros. Ritmul este implacabil, notează Power, pentru că, după un început lent, prima serie s-a încheiat în mod exploziv: Lucerys, fiul lui Rhaenyra, a fost ucis de către prințul Aemond, copilul “lunatic și încruntat” al lui Alicent.

Acum, “Verzii” și “Negrii” își adună forțele pe tot continentul, iar în Nord, fiul cel mare al lui Rhaenyra, Prințul Jacaerys, caută aliați printre strămoșii nobilei Case Stark. Între timp, în Debarcaderul Regelui, Alicent și tatăl ei, Otto, se străduiesc să îl controleze pe impulsivul rege Aegon al II-lea. 

“Game of Thrones” a fost unul din cele mai captivante blockbustere din istoria televiziunii, mai arată jurnalistul irlandez, iar revenirea prequel-ului “House of the Dragon” este “o amintire a ceea ce am pierdut”. Dacă serialului de acum îi lipsește ceva, este un erou de modă veche. Toate personajele sunt crude și viclene, jumătate dintre ele având aspectul clasic blond Targaryen, ceea ce sporește confuzia. “Scenariul cere cu insistență un personaj pur din punct de vedere moral, după modelul lui Ned Stark sau Jon Snow”, încheie Ed Power.

În 2019, după încheierea “Game of Thrones”, HBO a anunțat că lucrează la spin-off-ul “House of the Dragon”, al cărui prim sezon a fost lansat în 2022. Ultimul episod al acestei serii a fost urmărit, la vremea respectivă, de 9,3 milioane de oameni, stabilind un record de audiență pentru finalul unei serii HBO, după “Game of Thrones”.

Articolul integral pe The Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday