Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei a transmis, potrivit News, că accidentul a avut loc seara trecută, în jurul orei 22:00. “Conducătorul unei ambulanţe SABIF, în vârstă de 50 de ani, care se deplasa pe Calea Dorobanţi, dinspre Şos. Stefan cel Mare către Piaţa Dorobanţi, fără a avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, a surprins şi accidentat un pieton, care s-ar fi angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure“.

Șoferul ambulanţei a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arătat 0.23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la sediul INML în vederea prelevării mostrelor biologice. Pietonul rănit – o persoană fără adăpost – a fost transportat inițial la Spitalul Floreasca. Se află în stare bună, externată, în afara oricărui pericol.

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a transmis în această dimineață că a declanșat o cercetare disciplinară, în legătură cu acest incident. O comisia va analiza și activitatea revizorului SABIF, care nu a respectat procedura existentă în ceea ce privește testarea șoferilor, cu alcooltestul, la înscrierea în programul de lucru.

Precizăm că, la SABIF, există procedură operațională privind testarea cu alcooltestul pentru toți conducătorii auto la înscrierea în program. În seara zilei de 5 iunie a.c. ambulanțierul în cauză a întârziat la programul de lucru cu jumătate de oră, fapt menționat și pe foaia de parcurs. Din cauza faptului că existau cazuri în așteptare, revizorul a urgentat intrarea în programul de lucru fără a respecta procedura, respectiv fără a efectua testarea cu alcooltestul, în cazul prezentat“, transmite Serviciul de Ambulanță București-Ilfov.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday