Inundațiile din Germania din ultimele zile s-au extins și în Austria și au provocat creșterea nivelului apelor Dunării, iar fluviul a ieșit din matcă. Din acest motiv, autoritățile din Austria au închis navigația pe Dunăre.

Decizia a fost luată după ce orașul Linz, al treilea cel mai mare din țară, a fost inundat de apele Dunării. Meteorologii prognozează precipitații abundente și în următoarele zile, în țările învecinate Germaniei. Există temeri că nivelul crescut al apelor se va extinde în zona inundabilă a Dunării din Slovacia sau Ungaria.. 

Deși serviciul meteorologic din Germania a transmis că ploile care au afectat sudul țării s-au încheiat, nivelul apei rămâne în continuare ridicat. În ultimele zile, inundațiile au ucis cinci persoane, între care și un pompier care se afla într-o misiune de salvare. Cancelarul german Olaf Scholz a vizitat marți zonele afectate și a declarat că este pentru a patra oară în acest an când se află într-o misiune similară.

Sursa: Euronews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday