Armata Statelor Unite a anunțat că a efectuat exercițiul marți, de la o bază din California a Forțelor Spațiale, la ora 11, ora a României. “Acest test de lansare face parte din activitățile de rutină și periodice menite (…) pentru a descuraja amenințările secolului XXI și pentru a ne liniști aliații. Astfel de teste au mai avut loc de peste 300 de ori înainte, iar acest test nu este rezultatul evenimentelor mondiale actuale”, potrivit unui comunicat emis de Departamentul Apărării.

Generalul Thomas A. Bussiere, comandantul Air Force Global Strike Command, a declarat că forțele responsabile cu rachetele balistice intercontinentale asigură permanent “descurajarea strategică și sunt gata să răspundă, la un moment dat, fiind cel mai receptiv membru al triadei noastre nucleare”.

Potrivit comunicatului, racheta a parcurs peste 6.700 de kilometri, de la baza californiană până la situl de testare Ronald Reagan din Insulele Marshall, aflate la nord-est de Australia și Papua Noua Guinee. 

Un al doilea test va avea loc în această săptămână, a declarat colonelul Bryan Titus, vice-comandant al unității militare Space Launch Delta 30, care gestionează operațiunile de lansare de pe coasta de vest a SUA: “Aceste verificări au o semnificație imensă, nu numai pentru apărarea națiunii noastre, dar servesc, de asemenea, ca moment crucial în prezentarea capacităților excepționale și a expertizei echipei noastre dedicate”.

Potrivit anunțului Space Launch Delta 30, citat de CBS News, primele rachete Minuteman III au intrat în serviciu în anii 1970 și, în prezent, există peste 400 în bazele militare de pe întreg teritoriul american.

Foto/Info: Comunicatul oficial

Sursă alternativă: CBS News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday