Potrivit informațiilor furnizate de un oficial, în cursul dimineții, trei persoane au deschis focul în apropierea intrării în ambasadă, rănind un agent de securitate. Unul dintre atacatori a fost ucis, unul a scăpat, iar cel de-al treilea, un cetățean sirian, a fost reținut, însă a fost împușcat în stomac și dus la spital.

Personalul ambasadei nu a fost afectat în timpul atacului, care a implicat patru persoane și soldați ai armatei. Motivul atacului este neclar, însă presa libaneză a publicat fotografii care îl înfățișează pe unul dintre atacatori, rănit, purtând o vestă neagră cu inscripția “Stat Islamic” în arabă.

Ambasada SUA se află la nord de Beirut, într-o zonă foarte bine securizată, cu multiple puncte de control de-a lungul traseului spre intrare. Locația a fost schimbată în 1983, în urma unui atac soldat cu 60 de morți.

În ultimele luni diferite evenimente au avut loc în zona ambasadei. În septembrie a avut loc un alt atac armat, fără victime, iar în octombrie, zeci de protestatari s-au adunat în fața ambasadei pentru manifestații, în primele zile ale războiului din Gaza, iar forțele de securitate libaneze au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a-i pe protestatari. Libanul a devenit un punct important al conflictului din Orientul Mijlociu în toamna anului trecut, din cauza grupării Hezbollah, sprijinită de Iran.

Surse alternative: Reuters, AP News

Foto: Robert Sholl | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday