Automotive Cells Company (ACC), o companie înființată de producătorii auto europeni, amână construcția de fabrici de baterii pentru mașini electrice, în Germania și Italia. Compania plănuia să construiască alte trei mari fabrici în Europa, pe pondul presiunilor UE de a pune capăt dependenței de Asia.

Investiția de șapte miliarde de euro prevedea construcția de fabrici în Kaiserslautern, sud-vestul Germaniei, în Termoli, pe coasta sudică a Mării Adriatice din Italia, și încă una în Franța. Automotive Cells Company voia să angajeze câte două mii de persoane în fiecare fabrică, ceea ce ar fi urcat numărul total de salariați la opt mii. ACC este nevoită acum să revizuiască planul pentru construcția fabricii din Kaiserslautern, care trebuia să devină operațională în 2025 și la capacitate maximă în 2030. Același lucru va face, până la sfârșitul anului sau începutul anului viitor, și în ceea ce privește noua unitate din Termoli.

Referitor la decizia de a amâna investițiile, Carlos Tavares, directorul executiv al Stellantis, a declarat: ”Vom ajusta planurile noastre de investiții pentru vehiculele electrice la ritmul în care vânzările de vehicule electrice cresc. Nu noi controlăm această viteză”. Anul trecut, ACC a inaugurat prima fabrică, în regiunea Billy-Berclau Douvrin, din Franța, în care a investit în jur de un miliard de euro. Compania din domeniul energetic TotalEnergies și statul francez au asigurat un alt miliard de euro pentru ridicarea fabricii, investiția totală depășind două miliarde de euro. 

Sursă: The Telegraph

Foto: ACC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday