După cinci zile de scăderi consecutive, țițeiul european (Brent) se tranzacționează la 77 de dolari/baril, după ce datele din SUA au surprins piața – stocurile mult mai mari din rezerva federală americană, atât de țiței cât și de benzină, pe fondul incertitudinilor privind creșterea economiei mondiale, au contracarat practic efectele deciziei Rusiei și OPEC de a prelungi până la finalul anului restricțiile de producție.

Totuși, analiștii văd scăderea cotațiilor ca fiind una prea rapidă, determinată probabil de rațiuni tehnice de tranzacționare, după ce cotația Brent a rupt bariera de 80 de dolari pe baril. Nu exclud o revenire a prețurilor, dar au remarcat și o reținere a aliaților arabi ai SUA din OPEC de a nu da un semnal potrivinic președintelui Biden, care urmărește ieftinirea carburanților în perioada de până la alegerile din noiembrie.

Surse: Trading Economics, FT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday