Prim-ministrul Narendra Modi a revendicat victoria în alegerile parlamentare, care s-au desfășurat timp de mai multe săptămâni. Într-un discurs de la sediul partidului său, din New Delhi, Modi a spus că este clar că Alianța Națională Democrată, o alianță electorală condusă de partidul său Partidul Bharatiya Janata (BJP), “va forma guvernul pentru a treia oară. India va scrie un nou capitol de decizii importante, în cel de-al treilea mandat al nostru”. 

Modi a punctat că este pentru prima dată în 62 de ani când același partid câștigă trei runde consecutive de alegeri parlamentar. Totuși, față de precedentele două scrutine, BJP nu a reușit să obțină majoritatea parlamentară de unul singur, conform datelor prezentate de comisia electorală și citate de The Guardian.

Au rămas de numărat voturile din doar câteva circumscripții electorale, iar până acum BJP a câștigat 224 de locuri din totalul de 543. Coaliția, în schimb, a obținut 272 de mandate, suficiente pentru a forma guvernul.

Reuters a arătat, într-o analiză, că premierul va implementa un set de reforme fiscale pentru a atrage marile companii, în contextul în care încearcă să transforme țara într-un centru global de producție și să o poziționeze ca alternativă pentru China. Conform a doi oficiali guvernamentali, măsurile vor acoperi legislația muncii, legea privind vânzarea terenurilor și scăderea taxelor pentru importurile de materii prime.

Surse alternative:  The Guardian, Barrons

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday