Testele pentru mașinile autonome vor fi efectuate de producători precum BYD, Nio, Changan Automobile, GAC și SAIC, potrivit unui comunicat publicat de Ministerul Transporturilor din China. De asemenea, și companiile care oferă servicii de închiriere vor putea participa la teste, inclusiv prin dezvoltarea unor softuri în acest sens. 

Industria auto a stabilit că există cinci niveluri de conducere autonomă, în funcție de gradul de asistență pentru șofer, de la controlul vitezei de rulare (nivelul unu), până la conducere complet autonomă (nivelul cinci). Testele care au primit aprobare acum în China vor fi de nivel trei, cu vehicule cu capacități de “detectare și analizare a mediului înconjurător”, care pot lua decizii precum efectuarea unei depășiri. Totuși, acestea au nevoie de prezența unui om la volan, care să poată prelua controlul la nevoie.

În noiembrie, anul trecut, guvernul chinez a anunțat că va accepta cererile din partea companiilor care vor să dezvolte mașini autonome. În cadrul testelor, șoferii au permisiunea de a lua mâinile de pe volan, iar producătorii de vehicule și operatorii de transport de persoane își asumă răspunderea pentru siguranța acestora. 

Tesla se pregătește, de asemenea, să ofere acces la sistemul său de “Full Self-Driving” (FSD) clienților chinezi, în cursul acestui an, conform Reuters. FSD este un sistem de nivel doi, dar Elon Musk a declarat că mai multe vehicule complet autonome vor fi disponibile în viitorul apropiat. 

Sursă: Reuters 

Foto: Phuttaphat Tipsana | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday