MApN transmite într-un comunicat de presă că a început exercițiul Ramstein Legacy 24 (RALY24), ce vizează eficientizarea apărării aeriene și antirachetă (Integrated Air and Missile Defense – IAMD) și care se va încheia pe 14 iunie. 

Exercițiul a fost deschis la Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, iar în cadrul acestuia, vor participa 1.300 de militari din România și din alte nouă state aliate – Cehia, Franța, Germania, Lituania, Polonia, Portugalia, Slovacia, Turcia și Ungaria. Aceștia “vor opera sisteme de rachete PATRIOT, HAWK, respectiv aeronave F-16, IAR-330, IAR-99, YAK-52 românești și alte echipamente de apărare aeriană cu baza la sol, sisteme de comandă-control, precum și aeronave militare ale națiunilor participante”.

“Un obiectiv național în derularea exercițiului îl constituie finalizarea procesului de operaționalizare a celui de-al doilea sistem PATRIOT care, prin executarea tragerilor reale în poligonul din Capu Midia, va fi certificat gata pentru îndeplinirea unei misiuni (mission capable)”, se mai arată în informarea MApN.

Exercițiul RALY24 va ajuta la exersarea tacticilor, tehnicilor și procedurilor aliate de acțiune, având caracter defensiv. De asemenea, exercițiul este condus de Comandamentul Aerian Aliat (AIRCOM) și se desfășoară și în Bulgaria, având ca scop testarea sistemului de comandă-control, avertizarea timpurie aeropurtată și angajarea prin manevră și foc (trageri reale sol-aer)”. 

Foto: Forțele Aeriene Române

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday