Pe lângă victimele salvate, polițiștii au identificat patru miii de migranți ilegali, originari din 74 de state. Mulți dintre ei au fost dați în grija serviciilor de protecție, întrucât aveau nevoie de îngrijiri medicale, asistență psihologică sau adăpost. Peste 500 de mi de inspecții și percheziții au avut loc între 5 și 9 iulie, la punctele de control vamal, de identificare și în aeroporturi.

În plus, au fost inițiate 60 de noi investigații transnaționale. Potrivit Interpol, metoda cea mai uzuală a trecerii ilegale a frontierelor rămâne, în continuare, folosirea actelor false sau furate. De exemplu, în prima zi a operațiunii, autoritățile din Tanzania au arestat un șofer de autobuz ugandez care transporta o cutie cu 169 pașapoarte falsificate de la Kampala la Dar Es Salaam.

Potrivit comunicatului de presă al Interpol, în Croația și Nicaragua s-au produs accidente rutiere atunci când contrabandiștii au încercat să se sustragă controalelor rutiere. Migranții din Slovenia au fost obligați să călătorească în cuști de câini. În Grecia, migranții au plătit până la două mii de euro fiecare pentru o călătorie de patru ore cu mașina. Paza de coastă tunisiană a salvat 69 de migranți din 11 țări africane.

În urma operațiunii ”Liberterra”, au fost destructurate rețele din Spania, Algeria, Columbia, Ecuador, Ghana, Sudan și Macedonia de Nord. La ampla acțiune, au luat parte forțe de ordine din 47 de țărI: Algeria, Austria, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Chile, Columbia, Costa Rica, Croația, Curacao, Republica Dominicană, Ecuador, El Salvador, Ghana, Grecia, Guatemala, Haiti, Honduras, Irak, Kenya, Liban, Mexic, Maroc , Nicaragua, Macedonia de Nord, Oman, Pakistan, Panama, Peru, Portugalia, Qatar, Arabia Saudită, Serbia, Slovenia, Spania, Sudan, Siria, Tanzania, Tunisia, Turcia, Uganda, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit, Statele Unite, Venezuela , Vietnam și Zimbabwe.

Sursa foto și info: Comunicat Europol.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday