IPO-ul demarat marţi, 28 mai de către JT Grup Oil, prin care investitorii pot subscrie 10 milioane de acțiuni, estimate la o valoare totală de 65 milioane de lei, a înregistrat un interes considerabil din partea investitorilor. Valoarea acțiunilor a ajuns la peste 22 milioane de lei.

Astfel, la închiderea ofertei cu discount de 16%, JT Grup Oil, una dintre cele mai importante companii ce activează pe piaţa distribuţiei de carburanţi, a acumulat ordine pentru achiziția unui număr de 3.556.000 de titluri, echivalentul a 35% din pachetul pus în vânzare.

Investitorii mai pot subscrie acțiuni în cadrul JT Grup Oil până pe 10 iunie (inclusiv) la prețul de 6,50 lei per acțiune. Subscrierea minimă este pentru 300 de acțiuni în valoare de 1.950 de lei.

“Suntem încântați să vedem că toate eforturile depuse au crescut interesul și încrederea investitorilor în compania noastră și ne bucurăm să fim recunoscuți drept una dintre cele mai importante companii din domeniul energiei. JT Grup Oil este un pilon al industriei, iar toate aceste realizări au la bază unicitatea și puterea noastră de construi un viitor sustenabil și rezilient pentru industria energetică. Asigurăm investitorii că JT Grup Oil are planuri ambițioase pentru următoarea perioadă și îi invităm pe această cale să ne fie alături, în continuare și să contribuie la dezvoltarea companiei. În plus, ne dorim ca investitorii să știe că suma de bani obținută în urma listării va rămâne în companie, lucru ce ne va permite să ne extindem gama de servicii și să investim în noi proiecte și tehnologii pentru eficientizarea operațiunilor.”, declară Bogdan Aldea, Președinte Consiliu de Administrație și Director General JT Grup Oil

Steluța Lebidov, CFO JT Grup Oil, adaugă: “Listarea pe piața AeRO a JT Grup Oil oferă investitorilor oportunitatea de a participa la succesul și creșterea continuă a unei companii importante din sectorul energetic, care consolidează poziția României în această industrie ca hub regional. Suntem încântați să vedem că decizia noastră de listare a fost foarte bine primită și atent analizată de potenţialii investitori și ne bucurăm de feedback-ul pozitiv din partea tuturor partenerilor noștri.”

Odată ce va fi complet operațional și datorită capacităților impresionante de stocare, care vor asigura continuitatea aprovizionării și evitarea unei penurii de combustibili, JT Terminal, cel mai nou și modern terminal privat de produse petroliere din România, va crește exponențial atât cifra de afaceri cât și profitul JT Grup Oil în următorii ani. În plus, creșterea capacității de stocare va permite companiei JT Grup Oil să își extindă raza de distribuție a carburanților și să dezvolte noi facilități pentru nordul și vestul țării. Estimările companiei arată pentru 2025, primul an în care terminalul va fi complet operațional, o cifră de afaceri de 633 de milioane de lei și un profit net de aproximativ 38 de milioane de lei.

Astăzi, JT Grup Oil deține 250 de stații de incintă B2B, echipate cu tehnologii moderne de monitorizare și control, ce permit o gestionare eficientă a stocurilor și a operațiunilor, dar și o flotă de 11 cisterne,  dotate cu pompe și indicatoare pentru măsurarea cantității livrate. În plus, datorită propriului terminal, JT Grup Oil se va remarca în piață prin competitivitatea prețurilor, eficiența timpilor de încărcare, descărcare și livrare. Capacitățile de stocare și distribuție vor asigura rotația permanentă a stocurilor, fără acumularea unei cantități mari de carburanți, reducând riscul financiar. Astfel, JT Terminal va permite companiei să livreze zilnic 1 milion de litri de carburanți, cantitate pe care în prezent compania o vinde anual, la un cost de aproximativ 22 de dolari/tonă. Reducerea semnificativă a costurilor, împreună cu extinderea capacităților de stocare și distribuție, va genera o creștere a profitabilității și va consolida poziția JT Grup Oil pe piața regională.

Prin politica de dividend, Grupul vizează o repartizare echilibrată a rezultatului net conform aşteptărilor acţionarilor, cât şi nevoilor de dezvoltare ale companiei. Alocarea acțiunilor se va face în ordinea subscrierilor, iar în cazul unei suprasubscrieri, metoda de alocare va fi „pro-rata”. Intermediarii prin care pot fi subscrise acțiunile ȋn cadrul Ofertei publice de vânzare initiala a acțiunilor emitentului J.T. GRUP OIL sunt: PRIME TRANSACTION SA, BRD-GSG SA, IFB FINWEST SA, SWISS CAPITAL SA, BANCA COMERCIALA ROMANA SA, BRK FINANCIAL GRUP SA, ESTINVEST SA, MUNTENIA GLOBAL INVEST SA, INTERFINBROK CORPORATION SA, TRADEVILLE SA, BT CAPITAL PARTNERS SA, INVESTIMENTAL SA, GOLDRING SA, ALPHA BANK ROMANIA SA, INTERDEALER CAPITAL INVEST SA.

Despre JT Terminal

JT Terminal, cel mai nou și modern terminal privat de produse petroliere lichide construit în România în ultimii 50 de ani, care va opera produse specifice precum motorină, biodiesel și bitum cu scopul final de a le distribui pe piața internă și externă de carburanți. Este un proiect strategic care va crește în următorii 5-10 ani și care va genera o multiplicare a cifrei de afaceri, de la 224 milioane de lei până la aproximativ 3 miliarde de lei.

Proiectul va dispune de 8 rezervoare cu o capacitate de stocare totală de 31.500 de tone și va gestiona barje cu o capacitate de la 3.000 până la 9.000 de tone, 16 vagoane în același timp, pe două linii ferate paralele, și câte 20 cisterne simultan în zona de încărcare și descărcare. Datorită facilităților de care dispune terminalul, JT Grup Oil S.A. are perspective excelente de dezvoltare a business-ului prin intermediul parteneriatelor strategice cu cele mai importante companii din industrie la nivel European, ce și-au manifestat deja intențiile în această direcție.

Despre JT Grup Oil S.A.

În prezent, JT Grup Oil S.A. desfășoară operațiuni de distribuție de carburanți în zona de Sud-Est a României cu       ajutorul unei flote proprii de 11 cisterne cu o capacitate de până la 40.000 de litri, dotate cu pompe și indicatoare pentru măsurarea cantității livrate. Pentru distribuția de carburanți în zona de nord a țării, compania are parteneriate cu reprezentanți ai mediului de business, colaboratori pe termen lung.

În ultimii zece ani, profitul companiei a fost de 51 milioane de lei, reflectând o performanță financiară solidă și sustenabilă. De asemenea și cifra de afaceri din ultimii cinci ani a înregistrat o creștere constantă de la 171 milioane de lei în 2019 la 224 milioane de lei în 2023, lucru ce demonstrează capacitatea companiei de a se adapta la cerințele pieței, de a inova și de a-și optimiza operațiunile pentru a impulsiona creșterea continuă și succesul pe termen lung.

Fondată in 2001, JT Grup Oil S.A. este una dintre cele mai importante companii care activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul primului terminal privat de produse petroliere din România în portul Constanța. În perioada 2004-2005, a construit un terminal de bitum la Medgidia, pe care l-a vândut la scurt timp după recepție, iar banii obținuți în urma vânzării au fost investiți în dezvoltarea rețelei de distribuție de carburanți. În 2008, compania a început să dezvolte rețeaua de distribuție și a introdus pe piață peste 250 de rezervoare dotate cu pompe și indicatori de nivel. Din 2023, JT Grup Oil S.A. și-a diversificat gama de produse, și a accesat segmentul de motorină fără acciză, care deservește vasele comerciale pentru porturile Midia și Constanța.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday