ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în care arată că temperaturile din luna iunie vor fi mai ridicate decât cele înregistrate în mod obișnuit în această lună, în special în sudul țării, și nu vor fi înregistrate cantități mari de precipitații.

  • Săptămâna 03.06.2024 – 10.06.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu “o abatere termică pozitivă mai accentuată” în regiunile sudice și sud-estice. Cantitățile de ploaie vor fi mai mari în extremitatea de nord-vest a țării, iar în rest vor fi în general deficitare, mai ales în zona Carpaților Orientali.

  • Săptămâna 10.06.2024 – 17.06.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudice. Cu excepţia extremităţii de vest, de sud şi de sud-est a ţării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de valorile normale, acestea vor fi excedentare, mai ales în regiunile nordice şi centrale.

  • Săptămâna 17.06.2024 – 24.06.2024

Temperatura medie va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în jumătatea de vest a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

  • Săptămâna 24.06.2024 – 01.07.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. “Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va avea o tendinţă deficitară în cea mai mare parte a ţării”, mai arată ANM.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday