Autoritățile din districtul Shibuya, unul dintre cele mai populare din Tokyo, a luat măsura de a interzice consumul de băuturi alcoolice între orele 18:00 și 05:00, în urma incidentelor din anii trecuți, în care turiștii au vandalizat cartierul și au intrat în conflicte cu localnicii. 

Toamna trecută, Shibuya a interzis activitățile legate de Halloween, tot din cauza consumului de alcool. Oamenii aveau voie să consume băuturi alcoolice doar în baruri și restaurante, dar asta nu i-a oprit să consume în exces.

“Daunele cauzate de supraturism sunt mari, ducând la pagube materiale cauzate de băutul pe stradă, altercații cu locuitorii și aruncarea gunoiului pe stradă, se arată într-un comunicat al primăriei.

Japonia s-a confruntat cu supraturismul încă de la ridicarea restricțiilor pentru pandemie, iar informarea turiștilor cu privire la cultura locală a fost un factor important în gestionarea fluxului de oameni din afară. Biroul de turism din Kyoto a pus afișe și a distribuit liste cu diferite obiceiuri din Japonia, după ce turiștii au manifestat un comportament neadecvat față de cultura locală. 

Sursă: CNN 

Foto: F11photo | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday