Șapte persoane au fost arestate preventiv, în urma perchezițiilor. ”În urma perchezițiilor domiciliare, efectuate la data de 1 iunie 2024, în clădirea (formată din mai multe corpuri), situată în orașul Pucioasa, deținută de liderul grupului infracțional organizat, au fost descoperite 6 plantații de canabis indoor, formate din 8.797 de plante, în diverse stadii de dezvoltare, sădite în ghivece, instalații complexe de ventilare, încălzire și udare, pentru întreținerea culturilor, peste 600 de recipiente de diverse dimensiuni conținând substanțe de fertilizare, diverse cantități de fragmente vegetale, o presă destinată obținerii rezinei de canabis, utilaje pentru împachetat și vidat, stații de emisie-recepție și dispozitive anti-interceptare, pistoale și o pușcă tip air-soft, înscrisuri, sume de bani în lei și euro, precum și alte mijloace de probă”, informează Poliția Română.

Conform polițiștilor, în perioada ianuarie 2022 – 1 iunie 2024, cei șapte au constituit un grup infracțional organizat, pe o structură de tip piramidal, coordonat de către un lider, în scopul desfășurării de operațiuni de cultivare, vânzare și transport de droguri de risc (canabis) și de mare risc (cocaină). Liderul grupului infracțional, în scopul comercializării rapide de droguri și pentru păstrarea anonimatului, ar fi înființat, pe o platformă de comunicare online, grupul cunoscut sub denumirea de “Iarbă dulce”.

De asemenea, acesta a coordonat și desfășurat activități de vânzare de canabis și cocaină, prin intermediul altor persoane cercetate, iar, în perioada septembrie 2023 – 1 iunie 2024, a înființat și întreținut, cu sprijinul membrilor grupului,  într-un imobil aflat în proprietatea sa,  o cultură de canabis.

Comunicatul integral

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday