Autoritățile germane au anunțat, duminică, faptul că polițistul a murit din cauza rănilor grave pe care le avea în zona capului, după ce atacatorul l-a înjunghiat de mai multe ori. Acesta a fost operat imediat după atac și de atunci se afla în comă indusă.

Nu se știu încă exact motivele pentru care atacatorul a recurs la acest gest, din cauză că, în timpul atacului, și el a fost rănit, iar starea de sănătate nu îi permite să răspundă la un interogatoriu. Totuși, Der Spiegel scrie că cei care investighează cazul cred că este posibil ca atacul să fie de natură extremistă. Atacatorul este de origine afgană și a trăit în Germania timp de aproape 10 ani. Nu avea antecedente penale și nu a avut probleme cu autoritățile în trecut. 

După atac au avut loc cel puțin trei manifestații în Mannhein, ca răspuns la situație. O organizație din care fac parte mai multe partide a format un lanț de oameni, în centrul orașului, la care au participat între 800 și 1.000 de persoane. În același timp, partea de tineret a partidului de extremă-dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) a organizat o demonstrație cu aproximativ 150 de persoane, folosind sloganul “remigrarea ar fi împiedicat această crimă”, făcând referire la termenul folosit de partid pentru repatrierea forțată a migranților. 

Au apărut, de asemenea, și activiști antifasciști de stânga, care au organizat o contramanifestație. Poliția a intervenit pentru a opri conflictele care se formau între grupurile de manifestanți. 

Surse alternative: Der Spiegel, DW 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday