Potrivit presei franceze, sâmbătă, în jurul orei locale 9, trei persoane au lăsat cinci sicrie la baza Turnului Eiffel. Acestea erau înfășurate în drapelul Franței și inscripționate cu mesajul “Soldații francezi morți în Ucraina”. Motivul gestului nu este clar, dar există suspiciuni potrivit cărora sicriele fac referire la posibilitatea trimiterii trupelor occidentale în Ucraina, idee susținută de președintele francez Emmanuel Macron, luna trecută. 

Sicriele au fost aduse cu ajutorul unui automobil condus de un cetățean bulgar. El a fost arestat în apropiere de monument, iar complicii săi, un bărbat din Ucraina și altul din Germania, au fost reținuți la autogara Bercy, de unde urmau să ia un autobuz spre Berlin, pentru a fugi din țară. Șoferul a declarat pentru autoritățile franceze că a fost plătit cu 40 de euro pentru a-i transporta pe cei doi bărbați și sicriele la Turnul Eiffel.

Surse alternative: Pravda, BFM 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday