Grupul de hackeri care se află în spatele atacului este ShinyHunters. Ei cer o răscumpărare de 500.000 de dolari și amenință că, dacă nu vor primi banii, vor vinde datele personale ale clienților (nume, adrese, numere de telefon și detalii parțiale de plată) pe dark web. În jur de 560 de mii de clienți ai platformei au fost afectați.  

Într-o declarație transmisă vineri la Comisia americană pentru Bursă și Valori Mobiliare, Live Nation, compania care deține Ticketmaster, a declarat: “La data de 20 mai 2024, Live Nation Entertainment, Inc. a identificat o activitate neautorizată în cadrul unui sistem terț de baze de date în cloud care conținea date ale companiei (în principal de la filiala sa Ticketmaster LLC) și a deschis o investigație cu specialiști din industrie pentru a înțelege ce s-a întâmplat”.

Site-ul american Ticketmaster este una dintre cele mai mari platforme de vânzare online de bilete din lume. Acest atac este unul dintre cele mai mari din istorie în ceea ce privește numărul de victime la nivel global. Nu este prima dată când platforma a fost ținta atacurilor cibernetice. Cel mai recent atac asupra platformei a avut loc anul trecut, în noiembrie. Atacul a provocat probleme în vânzarea biletelor pentru turneul Era’s Tour al lui Taylor Swift. 

La începutul lunii, autoritățile de reglementare din SUA au dat în judecată Live Nation și a acuzat-o că a folosit tactici ilegale (creșterea prețurilor biletelor) pentru a-și menține monopolul în industria muzicii live. 

Surse alternative: The Guardian, BBC 

Sursă foto: Timon Schneider | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday