Lovitura primită de Truth Social, compania care administrează platforma de socializare a fostului președinte, este mai puțin gravă decât anticipa deschiderea de vineri. După căderea de -14% cumpărătorii s-au mobilizat, iar valoarea companiei, care se bazează mai mult pe popularitatea lui Donald Trump decât pe performanțe economice, a încheiat ziua cu o scădere de 550 de milioane de dolari.

Cum Donald Trump deține 65% din acțiuni, care valoreaza 5,6 miliarde de dolari (dar pe care nu le poate vinde deocamdată), el a pierdut practic 357 de milioane de dolari.

Trump Media and Technology Group deține Truth Social, o platformă socială similară X, iar fostul președinte are circa 7 milioane de urmăritori. Cu venituri de doar 770 de mii de dolari în primele trei luni ale anului, compania a înregistrat o pierdere de 327,6 milioane de dolari. Nu este clar ce se va întâmpla cu aceasta dacă Trump primește, odată cu condamnarea din 11 iulie, interdicția de a mai utiliza rețelele sociale, având în vedere faptul că Truth Social se bazează practic pe postările acestuia.

În schimb, după anunțarea verdictului, Donald Trump a primit aproape 35 de milioane de dolari în mici donații de campanie de la alegătorii săi, dublu față de recordul anterior pentru o singură zi.

Sursă alternativă: USA Today

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday