Direcția Generală pentru Securitate Internă (DGSI), citată de presa franceză, a transmis că un tânăr rus de origine cecenă în vârstă de 18 ani a fost arestat pe 22 mai. Acesta pregătea un atac “de inspirație islamistă” prin care să devină martir, care viza meciurile de fotbal de pe stadionul Geoffroy-Guichard, din Saint-Étienne, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris. Atacul era îndreptat asupra spectatorilor și forțelor de poliție. Mai multe detalii nu au fost făcute publice

Jocurile Olimpice de la Paris se vor desfășura între 26 iulie și 11 august, în condiții sporite de securitate. Președintele Emmanuel Macron a spus că ceremonia de deschidere ar putea fi realizată în cadru restrâns, dacă vor exista amenințări.

Există preocupări considerabile legate de securitatea ceremoniei, care va reuni 100 de lideri. Organizatorii au decis să reducă numărul de spectatori de la 600.000 la 300.000.

Surse alternative: BFMTV, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday