Creșterea prețurilor de consum în Zona Euro a fost de 2,6%, în mai, comparativ cu 2,4%, în aprilie, conform Eurostat. Analiștii consultați de Reuters se așteptau la o creștere de 2,5% a inflației, deși nivelul înregistrat nu poate fi considerat o surpriză ținând cont după datele publicate anterioare de Germania, Franța și Spania. 

Totuți, este foarte puțin probabil ca această creștere să împiedice Banca Centrală Europeană să reducă ratele dobânzilor săptămâna viitoare, dar ar putea duce la o scădere mai lentă a acestora în lunile următoare. 

În ceea ce privește principalele elemente ale inflației din Zona Euro, serviciile au înregistrat cea mai mare rată anuală (4,1%, față de 3,7% în aprilie), urmate de alimente, alcool și tutun (2,6%, față de 2,8% în aprilie), bunuri industriale neenergetice (0,8%, față de 0,9% în aprilie) și energie (0,3%, față de -0,6% în aprilie).

Surse: Eurostat, Reuters 

Foto: Ufo13 | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday