Armata israeliană (IDF) a transmis că a stabilit controlul operațional asupra întregului Coridor Philadelphia, care se întinde pe o lungime de 14 kilometri de-a lungul graniței dintre Gaza și Egipt. Detaliază că trupele au ocupat, fizic, cea mai mare parte a coridorului, însă există “o mică zonă“ pe care o controlează prin tehnici de supraveghere de la distanță și arme de foc.

De-a lungul coridorului, din apropiere de Rafah, IDF susține că a localizat până acum aproximativ 20 de tuneluri către Egipt, dar și 82 de guri de acces. Despre tuneluri, armata consideră că sunt folosite de militanții Hamas pentru a introduce, ilegal, arme.

Zeci de lansatoare de rachete au fost, de asemenea, descoperite de israelieni de-a lungul coridorului, unele la doar câțiva metri de granița cu Egiptul. IDF consideră că Hamas le-a plasat acolo, în încercarea de a împiedica Israelul să le lovească, de teamă să nu creeze tensiuni cu Egiptul. Pentru susținerea afirmațiilor, reprezentanții armatei au publicat pe rețeaua X un videoclip cu traseele și imagini din tuneluri.

Surse alternative: Times of Israel, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday