Inițial, recordul de temperatură a fost doborât marți, când meteorologii au măsurat 49,9 grade Celsius în anumite zone din New Delhi. Ulterior, miercuri, s-au înregistrat noi maxime de 52,3 grade Celsius. În aceste condiții, institutul de meteorologie a emis o avertizare Cod Roșu pentru orașul cu peste 30 de milioane de locuitori.

Precedentul record de temperatură pentru Delhi, de 49,2 grade Celsius, fusese stabilit în 2002. Nord-vestul Indiei este afectat de un val de căldură fără precedent. Specialiștii au transmis că, începând de joi, situația urmează să se atenueze, dar au avertizat că ar putea emite și alte alerte de temperaturi extreme, în perioada următoare.

Mai mulți elevi de la o școală din statul Bihar, din nordul Indiei, au leșinat din cauza căldurii, iar unul din medicii care-i tratează a explicat că dezechilibrul termic poate cauza, pe lângă leșin, vărsături și amețeli. La New Delhi, au fost împărțite băuturi reci pe stradă, gratuit, iar autoritățile locale au impus restricții la consumul de apă și amenzi pentru cei care-și spală mașinile. Mai exact, autoritățile au decis ca alimentarea cu apă la robinet să fie limitată la doar 15-20 de minute pe zi în fiecare zonă, pentru evitarea risipei.

Sursă:  Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday