Obiectivul Volkswagen este de a produce vehicule electrice pentru piața europeană, la un preț de aproximativ 20 de mii de euro. Un reprezentant al companiei a susținut că mașina va stabili standarde în privința tehnologiei, designului și calității pentru categoria de preț.

Și directorul executiv al Volkswagen a completat: “Este vorba despre o mașină electrică entry-level din Europa pentru Europa. Astfel, combinăm un angajament clar față de dezvoltarea industrială a Europei, o politică industrială europeană și, în cele din urmă, acționăm în interesul clienților europeni.”

Anunțul vine după ce Renault a purtat discuții cu alți reprezentanți ai producătorilor europeni de autoturisme, privind o eventuală colaborare pentru a fabrica un vehicul electric, însă negocierile nu au avut succes.

Producătorii de mașini din Europa sunt forțați să își actualizeze gama, în condițiile în care creșterea economică lentă și scăderea subvențiilor acordate de guverne afectează cererea pentru electrice. În același timp, companiile chinezești își cresc cota de piață în regiune.

Volkswagen a întâmpinat diverse probleme în dezvoltarea vehiculelor electrice, cu defecțiuni de soft care au deranjat șoferii și au întârziat apariția unor modele importante. În China, Volkswagen a avut succes cu mașinile cu motoare pe combustie, dar a rămas în urmă în ceea ce privește vehiculele electrice, deoarece ofertele nu au fost pe placul oamenilor. 

Surse alternative: Reuters, Bloomberg

Foto: Tomnex | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday