Update ora 18:20. Radu Mazăre a părăsit penitenciarul.

Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, a fost liberat condiționat din închisoare, în urma unei hotărâri definitive pronunțate de Tribunalul Ilfov. Luna trecută, Judecătoria Sectorului 4 i-a respins lui Mazăre cererea de liberare, decizie contestată de acesta la tribunal.

Radu Mazăre a fost condamnat, în 2019, la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța, iar în 2022, la cinci ani pentru luare de mită în dosarul Polaris. Tribunalul Ilfov a decis, în martie anul trecut, contopirea pedepselor, astfel că fostul primar a trebuit să execute nouă ani de închisoare.

Amintim că Mazăre anunțat că a plecat din țară în Madagascar, în decembrie 2017, înainte de pronunțarea unei sentințe definitive în dosarele pe numele său. El a fost reținut de autoritățile locale pe 8 mai 2019 și adus în România 12 zile mai târziu.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday