“Forțele de Apărare ucrainene au oprit trupele rusești în regiune Harkov. Situația este sub control, acțiuni de contraofensivă sunt în desfășurare”, a mai transmis armata.

Ucraina se luptă în regiunea Harkov de pe 10 mai, când mii de trupe ale Moscovei au luat cu asalt granița, făcând cele mai mari progrese teritoriale din ultimele 18 luni.

În ciuda progresului din Harkov, armata avertizează, însă, că situația este dificilă pe Frontul de Est, unde Rusia spune că forțele sale au înregistrat o serie de câștiguri în ultimele două săptămâni.

Ihor Prokhorenko, un oficial al Statului Major al Ucrainei, a explicat astăzi, în timpul unei conferințe la Kiev, că Rusia acumulează trupe de-a lungul graniței din regiunea vecină Sumî, iar apărarea a fost întărită acolo, armata încercând să evite “calculele greșite” care au permis rușilor să intre în regiunea Harkov la începutul acestei luni.

De asemenea, astăzi, președintele Volodimir Zelenski a efectuat o vizită la Harkov, unde a avut loc și o discuție despre situația operațională. S-a vorbit despre apărarea regiunii, în special în direcția Vovceansk, și despre refacerea infrastructurii energetice deteriorate.

Surse: PravdaUA, Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday