O cupolă de căldură afectează sudul Golfului Mexic și nordul Americii Centrale, unde s-au înregistrat temperaturi de până la 45 de grade Celsius. Între 12 și 21 mai, 22 de persoane și-au pierdut viața din cauze asociate căldurii, potrivit autorităților mexicane. 

Acesta este cel de-al treilea val de căldură, din cele cinci prognozate de meteorologi pentru perioada martie – iulie. Acestea au provocat moartea a 70 de persoane, din 17 martie până în prezent. În comparație, în aceeași perioadă din 2022, s-au înregistrat doar două decese, iar în același interval din 2023 doar trei. 

Cupola de căldură a dus și la secete la nivel național, iar în unele zone ale țării oamenii au ieșit în stradă pe fondul micșorării rezervelor de apă. De asemenea, sistemul național de electricitate a fost sub presiune, pe fondul unui consum în creștere. 

Universitatea Națională Autonomă a prognozat că temperaturile vor fi și mai ridicate în următoarele 10-15 zile. Experții avertizează că acest val de căldură ar putea determina încălzirea apei din ocean și va influența sezonul uraganelor din Atlantic. 

Sursă: DW 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday