Două comisii ale Senatului american cer directorilor din industria petrolieră și a gazelor naturale detalii despre întâlnirea de strângere de fonduri pentru campania electorală a lui Donald Trump, care a avut loc luna trecută, la Mar-a-Lago, reședința din Florida a fostului președinte. De asemenea, cer informații suplimentare și despre donațiile de campanie pe care Trump le-a primit până acum.

“De nenumărate ori, atât domnul Trump, cât și industria americană a petrolului și gazelor naturale au dovedit că sunt dispuși să-i vândă pe americani pentru a-și umfla propriile buzunare”, au scris senatorii în cererea de informații. Parlamentarii implicați în anchetă au scris directorilor executivi ai mai multor companii, printre care Exxon Mobil, Occidental Petroleum, Chevron și Continental Resources, precum și președintelui American Petroleum Institute, principalul grup de lobby al industriei petroliere.

Conform unor persoane care au fost la întâlnire și au vorbit ulterior, sub protecția anonimatului, cu reporterii The New York Times, Trump a spus celor aproximativ 20 de directori din industria petrolieră și a gazelor naturale că, în cazul în care este reales, vor economisi mult peste un miliard de dolari prin reduceri de taxe, pentru că intenționează să abroge reglementările de mediu introduse de Biden. De asemenea, potrivit acelorași persoane, el le-a promis că va relua acordarea de licențe pentru construirea de noi instalații folosite pentru exportul de gaze naturale lichefiate.

Publicația americană subliniază că fostul președinte nu a ținut niciodată secretă intenția de a renunța la politicile de protejare a mediului, inclusiv subvențiile acordate pentru investiții în energie regenerabilă și electro-mobilitate. Totuși, purtătorul de cuvânt al American Petroleum Institute a negat acuzațiile, spunând că acestea au scopul “doar de a distrage atenția de la alte probleme”.

Sursă: The New York Times

Sursă foto: WhiteHouse.gov

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday