Juraj Cintula, care l-a împușcat de cinci ori pe premierul Robert Fico, în urmă cu opt zile, a declarat la interogatoriu că a vrut să-i creeze acestuia o dificultate care “să îl împiedice să aplice anumite politici”, cu care nu era de acord.

Informațiile apar în decizia privind arestarea preventivă a lui Cintula, care a mai spus că s-a simțit “neputincios și dezamăgit de starea societății, după deciziile luate de guvernul Fico”. El a afirmat că nu este de acord cu politicile actualului guvern, făcând referire la desființarea Parchetului Special, la presiunea asupra mass-media și la încetarea ajutorului militar către Ucraina.

Unul dintre martorii citați a relatat că l-a auzit pe Cintula spunând că era “îngrijorat în privința comportamentului premierului slovac față de Rusia și Ungaria și de faptul că are relații bune cu acestea”.

Cintula, în vârstă de 71 de ani, a început să planifice atacul pe 13 mai și a folosit un pistol cu calibru de 9 mm, de fabricație cehă, pe care îl deținea în mod legal. După atac, Fico a fost dus la spital, în stare gravă, și a fost operat timp de mai multe ore. În prezent, viața nu îi mai este pusă în pericol, iar premierul poate vorbi.

Sursă: Pravda

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday