Compania Națională de Căi Ferate a lansat licitația publică pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a liniei CF BUCUREȘTI – GIURGIU NORD FRONTIERĂ, lotul 2, investiție finanțată din Fondul de Coeziune prin Mecanismul European de Interconectare, sector Transporturi (CEF).

Valoarea estimată a achiziției publice pentru Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti – Jilava – Giurgiu Nord – Giurgiu Nord Frontieră (Lotul 2) este de aproximativ 2,3 miliarde de lei, fără TVA, iar sursa de finanțare va fi asigurată din fonduri nerambursabile (CEF) și Bugetul de Stat. Durata pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor va fi de 36 de luni (trei ani), din care 6 luni proiectare și 30 de luni execuție.

Modernizarea liniei de cale ferată pe traseul Bucureşti Progresu – Jilava – Giurgiu Nord – Giurgiu Nord Frontieră (Lotul 2), în lungime de 93,45 km (fără intervalul Vidra – Comana, inclus în Lotul 1), cuprinde inclusiv lucrări de electrificare și de semnalizare, prin implementarea sistemului ERTMS.

Prin proiectul de modernizare, CFR urmărește: reducerea timpului de călătorie, prin creșterea vitezei de circulație pe întregul tronson, creșterea gradului de siguranță feroviară, îmbunătățirea confortului în timpul călătoriei, gestionând în același timp reducerea emisiilor de poluanți și impactul negativ asupra mediului și atragerea călătorilor și a transportatorilor de mărfuri de pe zona rutieră pe calea ferată.

CFR mai menționează că linia de cale ferată București Nord – Giurgiu Nord Frontieră este o linie importantă din punct de vedere economic, prin preluarea traficului internațional de pe cele două coridoare centrale care străbat teritoriul României și legătura între Coridorul Rhin – Dunăre și țările din partea de sud-est a Europei (Bulgaria, Grecia, Turcia), prin traversarea Dunării pe Podul Prieteniei, în sectorul de graniță dintre România și Bulgaria.

Termenul limită pentru oferte este 1 iulie 2024.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday