Unitățile de luptă din Grupul de Sud au eliberat așezarea Andriivka din Republica Populară Donețk, ca urmare a operațiunilor active, și-au consolidat pozițiile și au provocat daune forțelor ucrainene”, transmite Miniterul rus al Apărării, informație care nu a putut fi verificată.

Andriivka este unul dintre puținele sate pe care Ucraina le-a eliberat în contraofensiva din vara trecută, notează The Telegraph. După ce forțele ucrainene au eliberat localitate, presa a scris că această este de nerecunoscut, fiind distrusă aproape complet, iar soldații abia au găsit o clădire pe care să ridice steagul ucrainean.

În această dimineață, șapte persoane au fost ucise și 17 rănite, în timpul unui atac al trupelor ruse asupra regiunii Harkov. Ulterior, preşedintele Volodimir Zelenski a denunţat un dublu atac cu 15 rachete asupra localităţii Liubotin şi a oraşului Harkov: “Teroriştii ruşi au profitat de faptul că Ucraina nu dispune încă de o apărare antiaeriană suficientă şi nu are o capacitate solidă de a distruge lansatoarele teroriştilor chiar acolo unde se află acestea: lângă graniţele noastre“.

Surse: The Telegraph, Tass

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday