Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a criticat în același timp și “lipsa unui răspuns adecvat din partea Chișinăului, la nivel oficial”, față de declarațiile prim-ministrului României. 

“Astfel de declaraţii provocatoare ale oficialilor români, care reprezintă o imixtiune grosolană în afacerile interne ale Republicii Moldova (…)”, a mai afirmat Zaharova. Aceasta face referire la faptul că, recent, Marcel Ciolacu a declarat că “Maia Sandu este singura soluţie europeană şi democratică pentru Republica Moldova. România va ajuta Republica Moldova, pentru că acolo sunt români, nu sunt altceva. Nu mai sunt moldoveni, nu mai există limba moldovenească, este limba română şi sunt români. Este greu să-şi extindă frontul în acest moment domnul dictator Putin”.

Întrebată despre aderarea Moldovei și a Ucrainei la UE, Zaharova a răspuns că demersul “ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO”.

Sursă: TASS 

Foto: LCVA | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday