Migrația este o temă de interes pentru britanici, care a început să fie și mai mult discutată în contextul alegerilor. Reuters scrie că, la opt ani după ce Marea Britanie a votat să părăsească Uniunea Europeană pentru a “relua controlul” granițelor țării, situația arată astfel: migrația în Marea Britanie în 2015, cu un an înainte de referendumul pentru Brexit, a fost de 329 de mii, adică mai puțin de jumătate față de numărul înregistrat anul trecut, și anume 685 de mii de persoane. 

Totuși, comparativ cu 2022 (când s-a înregistrat cifra record de 764 de mii de persoane), în 2023 cifrele au scăzut ușor. De altfel, Brexitul a schimbat și motivul pentru care oamenii aleg că vină în Marea Britanie. Conform ONS – biroul de statistică, majoritatea celor care soseau în 2023 în UK veneau la muncă, ceea ce a înlocuit studiul ca motiv principal al migrației.

Ieri, premierul Rishi Sunak a făcut anunțul neașteptat că organizează alegeri parlamentare pe 4 iulie și nu în toamnă. Oficialul a promis, în mai multe rânduri, că va lua măsuri prin care să reducă numărul imigranților legali, dar și ilegali. Totuși, specialiștii subliniază că este prea devreme să se declare că scăderea înregistrată anul trecut ar reprezenta o tendință generală.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday