Yoon Suk Yeol, președintele Coreei de Sud, a declarat că banca de stat va derula un program de sprijin financiar de 11,5 miliarde de euro pentru a susține investiții la scară largă și că va fi creat un fond de 677 de milioane de euro pentru a sprijinii producătorii de echipamente și proiectanții de cipuri. El a cerut ministerului Industriei să vină cu soluții inovatoare pentru a obține un avantaj în fața concurenților.

Industria cipurilor din Coreea de Sud a reprezentat 18% din totalul exporturilor țării în aprilie, cu toate că aceasta are o cotă de piață de doar 1% la nivel global. Producătorii sud-coreeni sunt depășiți de companii precum Nvidia din SUA sau TSMC din Taiwan. Coreea de Sud este în curs de a construi un complex uriaș de cipuri în Yongin, la periferia Seulului, despre care spune că va fi cel mai mare din lume.

Ieri, Nvidia a anunțat că în ultimul trimestru a înregistrat vânzări record de cipuri necesare dezvoltării AI, depăşind orice așteptări. Veniturile s-au triplat, iar afacerile sale cu centre de date au crescut cu peste 400% față de un an mai devreme.

Surse alternative: Reuters, CNBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday