“Volkswagen se angajează să facă alegeri orientate spre piață, ascultând în același timp clienții noștri. Întrucât dinamica pieței continuă să se schimbe, Volkswagen amână introducerea sedanului ID.7 în SUA și Canada”, transmite compania printr-un comunicat de presă. Totuși, nu a oferit un nou termen pentru lansarea acestui model, disponibil deja în Europa.

Amânarea vine într-un moment în care cererea de pe piață pentru automobilele electrice pare să fie în scădere. Lipsa unor opțiuni cu adevărat accesibile și dificultățile legate de infrastructura de încărcare înseamnă că există încă o reticență la achiziția acestor mașini.

Reuters explică faptul că constructorii auto la nivel mondial, inclusiv Ford, General Motors și Mercedes, își regândesc planurile privind vehiculele electrice, în condițiile în care sectorul se luptă cu încetinirea cererii, pe măsură ce subvențiile ce sprijineau achiziția acestora s-au diminuat în numeroase state occidentale. În schimb, aceștia se vor concentra asupra modelelor hibride și pe benzină, cel puțin pe termen scurt.

La începutul acestui an, Volkswagen preciza că își menține planurile de a lansa 25 de modele electrice în America de Nord până în 2030, dar că “este gata să se adapteze pe măsură ce piața se schimbă”.

Sursă alternativă: Reuters

Foto: VW Newsroom

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday