Acordul, semnat pentru o perioadă de cinci ani, îi permite producătorului ChatGPT să folosească toate articolele din Wall Street Journal, New York Post, Times și Sunday Times pentru dezvoltarea modelelor AI, care presupun prezicerea statistică a limbajului prin folosirea unui volum mare de text. Deși o sumă a contractului nu a fost anunțată, WSJ a aflat că aceasta depășește 250 de milioane de dolari, dar ea ar putea include beneficiile pe care le vor avea jurnaliștii prin acces la produsele OpenAI.

Acordul va oferi OpenAI acces inclusiv la arhivele publicațiilor magnatului american (de origine australiană) Rupert Murdoch. În urmă cu câteva săptămâni, OpenAI a semna un acord similar cu Financial Times, iar la începutul anului unul cu Business Insider și Politico.

Alte publicații, inclusiv The New York Times, au adoptat o abordare diferită, acționând în judecată OpenAI și Microsoft (principalul său investitor), după ce au realizat că acestea le-au utilizat ani de zile conținutul pentru a dezvolta ChatGPT, fără să facă public acest lucru și fără să plătească pentru asta.

Sursa: WSJ

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday