Vişinel Bălan, fost vicepreşedinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) a reclamat miercuri că are “suspiciuni grave de reţea de prostituţie condusă de un angajat DGASPC”. Mai multe minore ar fi fost violate și abuzate sexual în apartamentele gestionate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4. Copiii abandonaţi sunt ţintele directe ale abuzurilor sexuale”, a scris Bălan pe Facebook.

Ulterior, Primăria Sectorului 4 a transmis că ar fi înaintat, încă din luna decembrie 2023, “o sesizare către Secţia 15 Poliţie care, ulterior, a fost direcţionată către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru investigarea situaţiei semnalate şi pentru dispunerea măsurilor legale în regim de urgenţă. Demersul a fost efectuat ca urmare a unor sesizări primite din interiorul DGASPC Sector 4, dar şi din partea unor reprezentanţi ai societăţii civile, în cadrul parteneriatului realizat cu autoritatea locală, pentru a preveni şi a identifica situaţii cu potenţial de risc la care ar putea fi expuşi minorii aflaţi sub supraveghere”, se mai arată în comunicatul Primăriei, care nu precizează foarte clar ce anume a sesizat, nici dacă poliția a intervenit în vreun fel în cele cinci luni trecute de atunci.

Spre seară, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) a transmis că “ministrul Familiei, Natalia Intotero și președintele ANPDCA, Rareș-Petru Achiriloaie, vor dispune trimiterea echipelor Corp de Control la DGASPC Sector 4, în vederea verificării modului în care au fost respectate procedurile și prevederile legale în domeniul protecției drepturilor copilului“.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday