Directoratul National pentru Securitate Cibernetică (DNSC) explică faptul că atacatorii acționează prin intermediul serviciilor de e-mail. Aceștia trimit e-mail-uri pretinzând că sunt din partea companiei Digi România, sub pretextul anulării plății unei facturi. În același email, se prezintă oportunitatea utilizatorului de a primi un ramburs al plății efectuate, dacă acesta dă click pe un link atașat. 

“Accesarea link-ului va duce utilizatorul pe un site-clonă, similar cu cel oficial, unde un portal online le cere să furnizeze datele cardului pentru a primi rambursul. În adevăr, dacă utilizatorul face acest lucru, datele cardurilor lor vor fi transmise atacatorilor”, mai transmit cei de la DNSC.

Recomandări generale de securitate ale DNSC:
  •  Nu vi se va cere niciodată să furnizați prin email sau link-uri atașate date cu caracter sensibil (date personale, de autentificare, sau de carduri bancare).
  • Verificați întotdeauna autenticitatea email-urilor de la o companie sau instituție printr-un canal de comunicare separat, în special dacă vi se solicită date cu caracter sensibil.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday