Incidentul a avut loc pe Aeroportul Internațional Henry Coandă, pe 17 aprilie. Aeronava de tip Airbus A330 avea la bord 258 de pasageri și 10 membri ai echipajului. În urma incidentului, avionul a suferit avarii la trenul de aterizare, însă a aterizat în siguranță la Istanbul. De asemenea, zece balize de pe Aeroportul Otopeni au fost sparte, un panou de marcare a fost distrus, iar bandă de siguranță a suferit daune.

După îmbarcarea pasagerilor, efectuarea rulajului și alinierea la pista 26L, aeronava a decolat la ora 19:32 UTC. Ulterior decolării aeronavei, pe timpul controlului stării pistei de decolare/aterizare, personalul care administrează suprafața de mișcare a constatat distrugerea unui număr de 10 balize marginale pe partea de Nord a pistei 26L precum și a unui panou de informare care indică ieșirea de pe calea de rulare G. De asemenea, a fost constatată și exfolierea unei porțiuni din acostamentul pistei, pe partea de Nord, pe lungimea zonei în care balizele au fost sparte”, se arată în raportul preliminar de investigație, publicat astăzi de Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile.

După ce a aterizat la Istanbul, avionul a fost oprit pe una dintre căile de rulare în urma raportării de către echipaj a unei probleme tehnice la trenul de aterizare față.

Comunicatul integral al AIAS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday