Poliția din Greenfield, Iowa, a confirmat că sunt mai multe persoane ucise sub casele dărâmate de vântul puternic, iar un centru de triaj a fost înființat pentru distribuirea răniților.

Marți seara, tornada a lovit direct orășelul de 2.000 de locuitori, iar înregistrările video arată vehicule răsturnate, case distruse și mormane de moloz peste tot. Pe parcursul zilei, au fost înregistrate mai multe tornade, grindină și ploi puternice, care au doborât inclusiv mai multe turbine eoliene din zonă.  

Furtunile puternice au lovit marți o mare parte din Iowa, precum și părți din Minnesota și Wisconsin. De altfel, centru SUA se confruntă de mai bine de o lună cu acest fenomen, în condițiile în care Florida și statele din sud înregistrează deja canicule cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius, neobișnuite pentru luna mai.

La finalul lunii aprilie, Oklahoma a înregistrat mai multe de o sută de tornade într-un singur weekend, în urma cărora mai multe localități au fost distruse, iar patru persoane au murit. 

Surse alternative: Reuters, AP News 

Sursă foto: @AaronRigsbyOSC | Twitter

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday