Statul Major General al Armatei Ucrainene a transmis, inițial, că “forțele de apărare ucrainene au lovit nava rusească Tsiklon, în noaptea de 19 mai”, iar într-un mesaj ulterior, a precizat că aceasta a fost distrusă. Purtătorul de cuvânt al Marinei Ucrainene a completat că Tsiklon este “ultima navă purtătoare de rachete de croazieră (Kalibr)” cu baza în Crimeea. 

Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului rus al Apărării, Tsiklon a fost construită la șantierul naval din Kerci și a intrat în serviciu în iunie anul trecut. 

Ucrainenii au atacat peninsula Crimeea în weekend, cu rachete cu rază lungă de acțiune ATACMS, distrugând inclusiv un dragor de mine. Ministerul rus al Apărării a pretins că a doborât nouă astfel de rachete, de fabricație americană. Guvernatorul impus de ruși în teritoriu a declarat că mai multe clădiri au fost avariate, dar că nimeni nu a fost rănit. 

Surse alternative: Reuters, Pravda.ua 

Sursă foto: @front_ukrainian | Twitter

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday