La zece ani de când a fost transferat de Real Madrid de la Bayern Munchen, Toni Kroos și-a anunțat retragerea din fotbalul profesionist. El a scris, pe Instagram, că Real Madrid este ultima echipă la care vrea să joace și că e mulțumit că își poate încheia cariera ”la apogeul nivelului meu de performanță”.

Mijlocașul german a făcut parte din echipa care a câștigat Cupa Mondială în 2014 și, după o perioadă de absență de la națională, a fost convocat pentru Euro 2024, turneu care are loc între 14 iunie și 14 iulie.

Kroos a câștigat de cinci ori Liga Campionilor (de patru ori cu Real și o dată cu Bayern) și va juca în a șasea sa finală pe 1 iunie, contra Borussiei Dortmund. Fotbalistul are în palmares trei medalii de campion al Germaniei și trei cupe ale Germaniei, cu Bayern, patru medalii de campion al Spaniei și o cupă a Spaniei, cu Real, dar și șase Cupe Mondiale ale Cluburilor, fiind unul dintre cei mai premiați fotbaliști ai generației sale.

În 2009, el a fost împrumutat de Bayern Munchen la Bayer Leverkusen, unde a jucat un sezon. După Cupa Mondială din 2014, a fost transferat de echipa spaniolă pentru suma de 25 de milioane de euro, conform Transfermarkt.com.

Foto: Facebook/Toni Kroos

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday