Victimele se aflau de-a lungul malului fluviului Elba în momentul în care a început furtuna. Este vorba despre trei femei și șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 41 de ani. Toți cei zece au fost transportați la spital, patru dintre răniți fiind în stare gravă. În urma incidentului, paramedicii au reușit să resusciteze doi bărbați care au suferit stop cardiac.

Autoritățile din Dresda au izolat zona și un elicopter a fost trimis pentru a verifica dacă mai sunt și alte persoane rănite. Totodată, a îndemnat populația să se adăpostească în timpul furtunilor din zilele următoare și, dacă s-au aflat în apropierea unor locuri unde lovesc fulgere, “să se prezinte imediat la medic dacă se confruntă cu simptome precum bătăi accelerate sau neregulate ale inimii, amorțeală sau furnicături la nivelul extremităților”.

Un alt incident de acest fel s-a petrecut și în Soest, la o tabără unde erau cazați 700 de copii și însoțitori. Aceasta fost lovită de fulgere și a fost închisă temporar. După incident a fost declanșată o alarmă MANV (incident cu victime în masă), însă nu au fost victime, ci doar câteva persoane care s-au plâns de furnicături.

Sursă: DW, Spiegel

Foto: Yevhenii Tryfonov | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday