Într-o declarație pentru NPR, Scarlett Johansson precizează că OpenAI a încercat timp de nouă luni, începând din septembrie anul trecut, să obțină un contract pentru ca ChatGPT să folosească vocea sa, ba chiar Sam Altman, directorul companiei, a încercat să intre în contact cu echipa actriței și cu două zile înainte de lansarea upgradeului GPT -4o, acum o săptămână.

“Când am auzit demo-ul lansat, am fost șocată, supărată și nu mi-a venit să cred că domnul Altman a utilizat o voce care sună atât de ciudat de asemănătoare cu a mea”, a scris Johansson, arătând că nici chiar prietenii săi apropiați nu pot face diferența.

Actrița a lăsat de înțeles că ar putea da în judecată OpenAI. În declarația sa, Johansson explică faptul că deși compania i-a adus drept argument faptul că asta “i-ar face pe oamenii să se simtă confortabil cu schimbarea seismică pe care o aduce AI”, ea a considerat că acest lucru ar adânci confuzia, “într-o perioadă în care ne confruntăm oricum cu deepfake și cu protecția propriei noastre identități și a muncii noastre”.

După acuzațiile lui Scarlett Johansson , OpenAI a declarat că ChatGPT nu va mai folosi varianta de voce Sky (una dintre cele cinci disponibile), dar a precizat că aceasta “nu este o imitație a lui Scarlett Johansson, ci aparține unei alte actrițe profesioniste”.

Disputa cu starul de la Hollywood nu este prima de acest fel. Deși a încheiat acorduri de licențiere cu platforma de social media Reddit, pentru antrenarea boților pe conținutul său, precum și cu mai multe companii de știri, OpenAI a fost dată în judecată de The New York Times și de alte publicații din SUA, pentru folosirea conținutului fără un acord în acest sens.

Sursa: NPR

Foto: Laurence Agron | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday