Conform unui document intern citat de Wall Street Journal, Administrația americană pentru Medicamente (FDA) a autorizat recrutarea unei a doua persoane pentru a testa implantul cerebral Neuralink, la cinci luni după implantarea cu succes a cipului în creierul unui prim pacient. 

Reuters explică faptul că acest demers arată că Neuralink a prezentat FDA soluții pentru problema firelor desprinse de pe creier, care a fost semnalată la o lună după ce cipul a fost montat. În momentul actual, Neuralink caută persoane care suferă de aceeași afecțiune ca primul pacient pentru a testa cipul. Dacă sunteți tetraplegic și doriți să încercați noi modalități de a folosi computerul, vă invităm să participați la studiul nostru clinic, a transmis compania într- postare pe Twitter (X). Cel mai probabil, celui de-al doilea pacient îi vor fi montate firele mai adânc în creier, pentru a nu se mai desprinde, arată Wall Street Journal.

Obiectivul Neuralink este folosirea implanturilor pentru a conecta creierul uman la computere sau telefoane, pentru a ajuta persoanele care sunt paralizate să folosească aceste dispozitive sau pentru a ajuta persoanele nevăzătoare să își recapete vederea. 

Cei care participă la studiu vor face parte din ceea ce Neuralink numește studiul Precise Robotically Implanted Brain-Computer Interface (PRIME). Scopul studiului este de a evalua siguranța implantului și a robotului chirurgical și de a testa eficiența dispozitivului. De asemenea, compania recrutează persoane “cu capacitatea limitată sau care nu au capacitatea de a folosi ambele mâini din cauza unei leziuni a măduvei spinării cervicale sau a sclerozei laterale amiotrofice (ALS)”.

Surse alternative: Wall Street Journal, Reuters

Foto: Rafael Henrique | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday