Accidentul s-a petrecut sâmbătă seara, pe fluviul Dunărea, și a implicat o barcă cu motor, care avea la bord opt persoane, și o navă de croazieră. Presa din Ungaria scrie că, sâmbătă seara, poliția a găsit un bărbat care sângera din cauza unei răni la cap, în apropierea drumului principal de lângă fluviu, lângă Veroce (55 km nord de Budapesta). Ulterior, s-a stabilit că acesta s-a aflat la bordul bărcii în momentul accidentului. 

Din datele poliției reiese că două persoane, un bărbat și o femeie, au murit în urma coliziunii. Până acum, alte cinci persoane sunt disparute. Cadavrul bărbatului a fost găsit în apropiere de locul accidentului, în timp ce cadavrul femeii a fost recuperat în aval, de lângă un pod de la periferia nordică a Budapestei, unde poliția găsit și barca cu motor, avariată. 

Un purtător de cuvânt al poliției din Budapesta a precizat că “la momentul accidentului, în zonă se afla o navă de croazieră, care a fost oprită în localitatea Komarom, unde poliția a stabilit că aceasta era avariată pe o parte”, concluzionându-se astfel că a fost implicată în accident.

Surse: Reuters, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday